Cannes                                           http://www.ocp.be/images/vmcastellane/Custom/De%20streek/wapenschild%20Castellaneth.JPG

Afstand: 82 km enkele reis

Onze favoriete stad, Cannes, de stad met de mooiste boulevard (de Croisette) en de leukste winkeltjes van de cote d’Azur. Vanaf de Middeleeuwen tot aan het begin van de 19e eeuw was Cannes een klein stadje, voornamelijk afhankelijk  van visvangst. Vanaf ca. 1830 werden vanwege het milde subtropische klimaat door aristocraten vakantiehuizen gebouwd in de omgeving, waarmee Cannes geleidelijk veranderde in een centrum voor de internationale jet-set. Nog steeds kent Cannes in het achterland kasteelachtige villa's uit de Jugendstil, die, veelal vervallen, er aan toe zijn te worden gerenoveerd. Lord Henry Peter Brougham (1778-1868) is verantwoordelijk voor de groei van Cannes. Hij was een getalenteerde en gerespecteerde Britse politicus, die Cannes in 1834 'ontdekte', toen hij, samen met zijn dochter op de vlucht voor de pest, naar Italië reisde. Hij kocht grond en gebruikte zijn contacten in de Franse politiek bij de ontwikkeling van de Franse Rivièra. Cannes kende oorspronkelijk geen zandstranden, door Engelse investeerders werd zand voor de fundamenten van hotel Carlton was uitgegravenen zo ontstond het eerste kunstmatige zandstrand van Cannes.

U parkeert uw auto in de parkeergarage onder het filmfestival en komt meteen op de rode loper uit. De grote bouelvard en volgens ons de mooiste die we kennen strekt zich uit van de haven tot aan Palm Beach, u kunt heerlijk wandelen op de Croisette en een broodje eten of lekker aan het strand luieren, overal zijn zoetwaterdouches (gratis). Bezoek de haven en kijk naar de aapjes op de boten, boten van 40 miljoen en meer zijn geen uitzondering. Winkelen kunt u er ook, de rue d’Antibes is de straat war u moet zijn, duur, goedkoop, alles vindt u er. Veel Italiaanse invloed op de mode treft u aan in de winkels. Eten kunt u in het oude gedeelte van Cannes of gewoon langs de Boulevard, let wel op dat u weet welke drank u bestelt, eten is niet duur, drank wel.