Gorges du Verdon Tour http://www.ocp.be/images/vmcastellane/Custom/De%20streek/wapenschild%20Castellaneth.JPG

Totale lengte: 140 km

Deze tour is de meest bekende in onze omgeving. U vetrekt vanuit Castellane in de richting van Moustiers st Marie over de D952. Net vr het dorp La Palud gaat u linksaf en volgt u de borden route des Cretes (D23). Linkjs vindt u een aantal Belvederes (uitkijkpunten), de 3e Belvedere is veruit de mooiste. U ziet hier de gorges op hun best, de diepte is ca. 600 meter, hier wordt veel geklommen, als u geluk heeft ziet u de alpinisten tegen de wanden. Let ook op de vale gieren, dit zijn n van de grootste landvogels, dit gebied is hun thuis. Koffie drinken of iets eten kunt u doen bij Chalet La Maline, het terras is geweldig, u heeft een uitzicht over de gorges en de routes erom heen. U kunt ook koffie drinken of iets eten in la Palud.

Vervolgens rijden we naar Moustier st. Marie, een oud dorpje met een 12e eeuwse kerk, hier kunt u door de kleine straatjes slenteren en genieten van het Fayence porcelein. De gouden ketting verbindt de wanden van de kloof, volgens de legende zou een kruisridder in gevangenschap beloofd hebben een ster op te hangen als hij zou terugkeren. Bezoek ook de kapel boven op de berg. In Moustier is volop gelegenheid om op een terras te genieten van de Provencaalse sfeer en een hapje te eten.

We gaan nu naar de zuidelijke rondweg, onderweg kunt u stoppen net achter de brug over de Verdon. U kunt een waterfiets huren een een stuk de gorges in varen of zwemmen in het Lac de st. Croix. Hierna gaan we naar de D71 om via Aiguines (kasteel) , de tunnels en Trigance (kasteel) terug te keren naar Castellane.